HTML

Utolsó kommentek

Alma és fája

Celebgyerek

Terhesség, babák, anyák és gyerekek, no és az apák celebekkel és nélkülük. Mert minden gyerek celebgyerek.

Címkék

18+ (1) affleck (1) alba (1) alyssa (1) alyssa milano (1) angelina (5) angelina jolie (3) aniston (1) anthony (1) apa (1) aquilera (1) b (1) baleset (1) beckham (3) bella (1) ben (1) ben affleck (1) bernadett (1) berry (1) beyonce (11) beyonce terhes (2) bloom (1) brad (2) brangelina (1) bruce willis (1) carla bruni (2) catherine zeta jones (1) celebapa (1) celebgyerek (2) celebhas (1) chistina (1) courtney (1) császármetszés (1) david beckham (1) divat (3) dobó kata (1) downey (1) dugger (1) dundika (2) élethű babák (1) ellen degeneres (1) eric dane (1) fogyókúra (1) forgatókönyv (1) garner (1) gáspár evelyn (1) gregor (1) gryllus dorka (1) guy ritchie (1) gwen stefani (1) gwyneth (1) gyerekkel (1) gyerekszínészek (1) gyermekágy (1) gyermekelhelyezés (1) h. (1) halle (1) harmadik gyerek (1) harper (3) harper seven (3) hátfájdalom (1) heather locklear (1) hobbit (1) ikrek (2) ilyen volt ilyen lett (1) intenzív (1) iskola (1) jamie oliver (2) janics natasa (1) jannifer aniston (1) jay z (1) jennifer (3) jennifer garner (2) jessica (1) jessica simpson (1) johnny depp (1) jolie (4) jr. (1) julia roberts (1) justin bieber (3) kate middleton (1) kerr (1) kismama (1) knox (1) lopez (1) love (1) maddox (1) madonna exe (1) marc (1) mariah carey (3) mel (1) mel b (1) milano (1) miranda (1) miranda kerr (1) mozi (1) nagymama (1) narancsbőr (1) natalie portman (2) orlando (1) orlando bloom (1) örökbefogadás (1) paltro (1) pamela anderson (1) pax (1) per (1) pink (1) pitt (3) portia de rossi (1) rebecca gayheart (1) repülés (1) robert (1) sandra bullock (1) sarah jessica parker (1) selena gomez (1) shiloh (2) spelling (2) spoiler (1) stílus (1) suri (5) swan (1) szorcsik (1) szuperanyu (1) tanács (1) terhes (4) terhesség (1) the (1) tori (2) tori spelling (2) twighlit (1) veszélyezetett terhes (1) vicc (1) victoria (2) victoria beckham (4) viktoria (1) villantás (1) vivienne (1) war (1) world (1) z (1) zahara (1) Címkefelhő

Minden gyerek celebgyerek!

2011.10.03. 10:37 winninger jolán

2. hét - Valami bűzlik. Tesztek, mellek és dimenziók

8-10 napos emberkezdemény

TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE-2.hét

A helyzet, igaz legtöbbünknek még halvány gőze sincs róla, erősen fokozódik. A néhány napja osztódó sejtcsomónk vadul fejlődik, mi pedig kettő, akarom mondani, hivatalosan négy hetes terhesek vagyunk.

Az embrió tehát körülbelül a 7. napon befészkelte magát a méhünkbe és csomó érdekes dolgot művel velünk. Például elkezd termelődni a HCG szintünk, amitől egyre terhesebbnek érezzük majd magunkat, és elkezdhetünk terhességi tesztekre pisilni. A beágyazódásnak köszönhetően ráadásul még egy kicsi vérzésünk is lehet, hogy megzavarja a fejeket pont akkor, amikor meg kellene jönnie a menstruációnak. Egyre jobb. A gyanú pedig már kezd felébredni néhány érzékenyebb, vagy tudatosabb kismamában, az óramű pontosan havibajoló nőkről nem is beszélve.

Valami bűzlik...mindjárt megőrülünk!
Akik résen vannak, egészen furcsán érezhetik magukat, persze nem sokban különböznek a kezdeti jelek egy kis könnyű vírus tüneteitől. Vagyis mégis. Mert enyhén szédeleghetünk a vasárnap esti zsíros csülöktől, vagy ha benyaltunk valami gyomorbajt, vagy esetleg kicsivel többet dobtunk le este a koktélból.  De akkor minek viszket a mellünk eszeveszetten? És miért vagyunk álmosak, amikor tíz órát aludtunk nyál csorgatva? Lehet, hogy terhesek vagyunk?! Akkor miért görcsöl úgy a derekunk, mintha mindjárt megjönne?! Megőrülünk!!
Néhányan a sztereotip kismama tüneteken túl is érezhetnek valamit. Van, aki furcsán érezni kezdi a méhét, mások pedig az első pillanattól kezdve kiszagolják a dolgot, mert olyan szaglásuk lesz, mint egy vizslának. Néhányan különös kapcsolatba kerülnek a WC-vel, ki alul, ki felül, hiszen nemcsak émelyeghetünk és hányhatunk, de van, akinek szinte állandóan pisilnie kell, ezzel pedig akár egészen szülésig elszórakozhat. Sokan viszont nem éreznek az égvilágon semmit. A bizonytalansági faktor egyre nő.
Térjünk most egy kicsit vissza a babához, aki ekkor még, vagy már hivatalosan az embrió hívónévvel van ellátva. Nos, gyermekünk rohamtempóban növöget, a sok-sok sejtből álló csomócska egyik része pedig belenő a méhfalba, ebből alakul ki a méhlepény, másik részéből alakul ki a szikhólyag, ami a kezdetekkor akkora, mint az embrió, később viszont visszafejlődik. A többi sejtből pedig az ember maga fejlődik, hogy abból a kezdetben egyetlen sejtből végül körülbelül 2 milliárd sejtes újszülött legyen kilenc hónap alatt.
Teszt, amin nem bukunk meg

teszt, amin nem buktunk meg

Valami tehát van, kezdjük sejteni. Hogy biztos tudatában legyünk a terhességnek, előttünk áll még egy terhességi teszt mizéria, ami napokig tarthat, és egy kisebb vagyont pisilhetünk össze a remegő kezünk mellett. Szerencsére már a legtöbb drogériában vehetünk eldobható terhességi tesztet, nem kell vörös fülekkel a sarki gyógyszertárban kérni Gizikét, hogy adjon egyet. Ha már ezen a héten tesztelni akarunk, akkor akár rögtön kettőt is vehetünk, mert az alacsonyabb érzékenységű teszt még nem biztos, hogy ki tudja mutatni, néhány nap múlva viszont igen. Most jön az a klasszikus kérdés is, hogy a halvány két csík is terhesség-e, amire a válasz igen. A legvalószínűbb, hogy még korán csináltunk tesztet, a legvalószínűtlenebb, hogy rossz a teszt, de erre inkább ne építsünk, sokkal gyakoribb, hogy egy csík virít előttünk, pedig tényleg terhesek vagyunk.

A tesztelés egyébként kiváló türelemjáték. Az este kikészített terhességi teszt már hajnalban kiugraszt az ágyból, hogy a reggeli vizelettel, ami állítólag a legjobb, lepisilhessük. De valljuk be, hogy legtöbben abban a pillanatban megyünk fékezés nélkül a WC-re zselés lábakkal, akár a bérszámfejtés mosdójában a harmadikon is, amint a birtokunkba került a teszt. Aztán néztünk, miközben az idő megállt. Amikor pedig pimaszul ott virít a két csík, leendő gyerekünk első üzeneteként a világba, történetünk dimenziói összeérnek. Miközben elfogy a levegő és köpni-nyelni sem tudunk, rádöbbenünk, hogy valami végérvényesen megváltozott…

foto: connemaraterrier.com, rayallychina.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celebgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr393273855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása