HTML

Utolsó kommentek

Alma és fája

Celebgyerek

Terhesség, babák, anyák és gyerekek, no és az apák celebekkel és nélkülük. Mert minden gyerek celebgyerek.

Címkék

18+ (1) affleck (1) alba (1) alyssa (1) alyssa milano (1) angelina (5) angelina jolie (3) aniston (1) anthony (1) apa (1) aquilera (1) b (1) baleset (1) beckham (3) bella (1) ben (1) ben affleck (1) bernadett (1) berry (1) beyonce (11) beyonce terhes (2) bloom (1) brad (2) brangelina (1) bruce willis (1) carla bruni (2) catherine zeta jones (1) celebapa (1) celebgyerek (2) celebhas (1) chistina (1) courtney (1) császármetszés (1) david beckham (1) divat (3) dobó kata (1) downey (1) dugger (1) dundika (2) élethű babák (1) ellen degeneres (1) eric dane (1) fogyókúra (1) forgatókönyv (1) garner (1) gáspár evelyn (1) gregor (1) gryllus dorka (1) guy ritchie (1) gwen stefani (1) gwyneth (1) gyerekkel (1) gyerekszínészek (1) gyermekágy (1) gyermekelhelyezés (1) h. (1) halle (1) harmadik gyerek (1) harper (3) harper seven (3) hátfájdalom (1) heather locklear (1) hobbit (1) ikrek (2) ilyen volt ilyen lett (1) intenzív (1) iskola (1) jamie oliver (2) janics natasa (1) jannifer aniston (1) jay z (1) jennifer (3) jennifer garner (2) jessica (1) jessica simpson (1) johnny depp (1) jolie (4) jr. (1) julia roberts (1) justin bieber (3) kate middleton (1) kerr (1) kismama (1) knox (1) lopez (1) love (1) maddox (1) madonna exe (1) marc (1) mariah carey (3) mel (1) mel b (1) milano (1) miranda (1) miranda kerr (1) mozi (1) nagymama (1) narancsbőr (1) natalie portman (2) orlando (1) orlando bloom (1) örökbefogadás (1) paltro (1) pamela anderson (1) pax (1) per (1) pink (1) pitt (3) portia de rossi (1) rebecca gayheart (1) repülés (1) robert (1) sandra bullock (1) sarah jessica parker (1) selena gomez (1) shiloh (2) spelling (2) spoiler (1) stílus (1) suri (5) swan (1) szorcsik (1) szuperanyu (1) tanács (1) terhes (4) terhesség (1) the (1) tori (2) tori spelling (2) twighlit (1) veszélyezetett terhes (1) vicc (1) victoria (2) victoria beckham (4) viktoria (1) villantás (1) vivienne (1) war (1) world (1) z (1) zahara (1) Címkefelhő

Minden gyerek celebgyerek!

2011.10.07. 09:34 winninger jolán

3. hét - Amiről nem beszélünk

TERHESSÉG HÉTRŐL HÉTRE- 3. HÉT

Három hetes embrióElérkezett a harmadik, akarom mondani az ötödik hét, és aki résen van észrevette, hogy késik a menstruációja. Úgy egy hete. Szóval sokan túl vannak a terhes teszt-pisilési ceremónián és tudatára ébredtek, hogy valaki van odabent. Ezt pedig, vérmérséklettől függően elkezdik megosztani a környezetükkel, fittyet hányva a bűvös 12. hétre. Sokan persze lapítanak, mert még maguk sem tudják megemészteni a dolgokat (és tényleg, nem véletlenül ölelik a porcelán mikrofont), mások reakcióját pedig végképp.

Persze még nagyon az elején vagyunk, a lelkesebb kismamák azonban már lezongoráztak magukban mindent. Gondolatban átrendezték a lakást, hosszú listájuk van a cuki és hasznos, még hosszabb listájuk pedig a cuki és haszontalan beszerzendő dolgokról, valamint legalább négy biztosan befutó név van a tarsolyukban. Elsétáltak a közeli ovi mellett letesztelni a távolságot, megcsodálták két kilométeres körzetben a játszótereket, valamint arra is gondoltak, hogy reáltagozatos gimnáziumba fogják íratni a gyereküket, mert jómaguk is matekosok voltak.

Amiről senki nem beszél...

A babona persze babona, és nem jó arra gondolni, hogy mi lesz, ha valami baj történik, mert akkor is történhet, ha nem gondolunk rá. A felismert terhességek 10-15 százaléka végződik vetéléssel, a nem tudott terhességeknek pedig még magasabb százaléka, orvosok szerint a korai vetélés a természet szelekciója. Ez persze cseppet sem vigasztalja azokat, akik átesnek rajta, viszont később, amikor már egy csomó gyerek lesz körülöttünk, elfogadjuk a tényt, hogy bizony megtörténhet, meg is történik, erre azonban nem érdemes felkészülni. Egy magzat elvesztése akkor is rossz, ha nem vásároltunk cuki rugdalózókat és bizony mindenkit a padlóra küld. Arra azonban jó, ha gondolunk, hogy lelkileg nem éppen gyógyító, amikor rákérdeznek ismerőseink a terhességünkre, amit 6 hetesen már szétkürtöltünk, mi pedig sajnálattal magyarázkodunk. Nem csak mi fogjuk szörnyen érezni magunkat.

A terhességek nagyobb százaléka azonban él és virul, és óriási ütemben fejlődik az embrió. A pozitív tesztünkkel, bár máris rohannánk az orvoshoz, még érdemes várni legalább egy hetet, hogy ne kelljen rögtön visszamenni egy újabb hét múlva. A szív ugyanis még nem dobog, az ultrahang egyelőre a petezsákot és a szikhólyagot tudja csak kimutatni, így, hogy biztosan fejlődő terhességről van szó, az orvos egyértelmű diagnózist csak a szívhang megjelenése után tud mondani. Ettől pedig a nyugodt kismamák is nyugtalanok lesznek, szóval kár sietni.

Semmiből teremtünk nagyot...

A baba viszont, bár körülötte minden olyan bizonytalan, ő maga nagyon fontos dolgokon esik át. Körülbelül 2,5 mm hosszú, körte formájú és kialakul az idegcső, valamint az ősszaporító sejtek is jelen vannak, amiből később a spermium-, vagy petesejttermelő sejtek fejlődnek. Persze a nemét még nem láthatjuk, egy újfajta vérvizsgálattal azonban hamarosan már a 7. héttől kimutatható lesz, hogy lány, vagy fiú a titkos méhlakó. Már a 18. napon kezd fejlődni a szem és a fül, és egy-egy izomlüktetés is beindul, ami a szívmozgást előzi meg, igaz megállíthatatlanul a 25. napon indul csak el, hogy életünk végéig dobogjon. Anya egyre jobban érezheti a terhes tüneteket.

Persze van, aki attól érzi rosszul magát, hogy pszichológiailag tudatára ébred a terhességének, így minden tünetet érez, vannak azonban, akikre tényleg lecsap a korai terhesség egy-egy, vagy éppen az összes baja. Fáj a feje, émelyeg, miközben állandóan enne, ami után meg folyton hányna. Görcsöl a hasa, így mindig attól fél, hogy mindjárt megjön, de közben pisilnie is kell. A mellek viszketnek, vagy éppen olyan érzékenyek, hogy a póló is elviselhetetlen, valamint a türelem is elveszhet valahol félúton, az apák legnagyobb pechére. És ez még csak a kezdet. Miközben a terhesség még egyáltalán nem látszik, anya szervezete meg van bolygatva rendesen, de ne is csodálkozzunk rajta! A legnagyobb munka folyik odabent, ami elképzelhető, a semmiből teremtünk nagyot…

foto: prolifelouisiana.org

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celebgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr793284395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása