HTML

Utolsó kommentek

Alma és fája

Celebgyerek

Terhesség, babák, anyák és gyerekek, no és az apák celebekkel és nélkülük. Mert minden gyerek celebgyerek.

Címkék

18+ (1) affleck (1) alba (1) alyssa (1) alyssa milano (1) angelina (5) angelina jolie (3) aniston (1) anthony (1) apa (1) aquilera (1) b (1) baleset (1) beckham (3) bella (1) ben (1) ben affleck (1) bernadett (1) berry (1) beyonce (11) beyonce terhes (2) bloom (1) brad (2) brangelina (1) bruce willis (1) carla bruni (2) catherine zeta jones (1) celebapa (1) celebgyerek (2) celebhas (1) chistina (1) courtney (1) császármetszés (1) david beckham (1) divat (3) dobó kata (1) downey (1) dugger (1) dundika (2) élethű babák (1) ellen degeneres (1) eric dane (1) fogyókúra (1) forgatókönyv (1) garner (1) gáspár evelyn (1) gregor (1) gryllus dorka (1) guy ritchie (1) gwen stefani (1) gwyneth (1) gyerekkel (1) gyerekszínészek (1) gyermekágy (1) gyermekelhelyezés (1) h. (1) halle (1) harmadik gyerek (1) harper (3) harper seven (3) hátfájdalom (1) heather locklear (1) hobbit (1) ikrek (2) ilyen volt ilyen lett (1) intenzív (1) iskola (1) jamie oliver (2) janics natasa (1) jannifer aniston (1) jay z (1) jennifer (3) jennifer garner (2) jessica (1) jessica simpson (1) johnny depp (1) jolie (4) jr. (1) julia roberts (1) justin bieber (3) kate middleton (1) kerr (1) kismama (1) knox (1) lopez (1) love (1) maddox (1) madonna exe (1) marc (1) mariah carey (3) mel (1) mel b (1) milano (1) miranda (1) miranda kerr (1) mozi (1) nagymama (1) narancsbőr (1) natalie portman (2) orlando (1) orlando bloom (1) örökbefogadás (1) paltro (1) pamela anderson (1) pax (1) per (1) pink (1) pitt (3) portia de rossi (1) rebecca gayheart (1) repülés (1) robert (1) sandra bullock (1) sarah jessica parker (1) selena gomez (1) shiloh (2) spelling (2) spoiler (1) stílus (1) suri (5) swan (1) szorcsik (1) szuperanyu (1) tanács (1) terhes (4) terhesség (1) the (1) tori (2) tori spelling (2) twighlit (1) veszélyezetett terhes (1) vicc (1) victoria (2) victoria beckham (4) viktoria (1) villantás (1) vivienne (1) war (1) world (1) z (1) zahara (1) Címkefelhő

Minden gyerek celebgyerek!

2011.10.26. 12:53 winninger jolán

Élethű babák - Több mint játék

Címkék: élethű babák

Az élethű babák fotói mindenkiből érzelmeket váltanak ki, a precíz részletekben gazdag játék babák azonban sokak számára inkább ijesztőek, mint vonzóak. Ezek, az inkább dísznek tekinthető, élethű alkotások különböző motivációból kerülhetnek a tulajdonosaikhoz, ami a legmeglepőbb, hogy általában nem kislányok számára vásárolják őket, hanem felnőtteknek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A szinte megszólalásig élethű babákat kezdetben a filmipar számára készítették, és a későbbiekben is inkább művészi alkotásként kezelték őket. Ahogy fejlődött a gyártási technika, és újabb alapanyagok kerültek folyamatba, végül saját útjára lépett az úgynevezett „reborn”, azaz élethű baba és speciális célközönség számára került a boltokba.  A készítők fő megrendelői legtöbbször gyászoló szülők és olyan középkorú nők lettek, akik a gyerekek és a család hiányát próbálták enyhíteni egy-egy babával.
Egy tökéletes élethű babát nem vásárolhatunk meg egyszerűen a játékosztályok polcairól, megrendelés útján, egyedi gyártással készülnek, éppen ezért nem csoda, hogy nagyon drágák. Speciális anyagokból és különleges technikákkal készülnek, akár fotók alapján a megrendelők számára. De teljesen egyedi, "kitalált" babákat is készítenek olyan részletekkel, amilyet a leendő tulajdonos szeretne. Ezek a „játék babák” tehát új dimenziót nyújtanak a nők vágyainak, elképzeléseiknek, s bár morbid az összehasonlítás, de míg az igazi baba véletlenszerűen „sikerül”, addig a reborn babák a tökéletes álmait valósítják meg a nőknek.  Olyan szemű, hajú, és nem utolsósorban tetszőleges nemű babát rendelhetnek, amilyenre vágynak, előre elképzelt vonásokkal.
 
 
 
 
 
 
 
 
A reborn babák kemény műanyag helyett az úgynevezett vinilből, vagy szilikonból készülnek, olyan festékekkel színezve, amik hatása a bőrszínnel megegyező és a legvalóságosabb hatást keltik. Természetesen olyan összetevőkből készülve, amikkel akár a gyerekek is játszhatnak. Ezeknek a babáknak a haja is természetes tapintású, fésülhető, valamint szemöldökük és szempillájuk is van. A hajat szálanként fűzi a helyére a készítő, igény szerint egyenes, vagy göndör frizura kerülhet a fejre. A legélethűbb hatást az alvó, újszülött darabok nyújtják, a szem tökéletes fényét, tekintetét ugyanis még a legprofibb anyagokkal is nehéz előállítani, igaz, nagyon jó minőségű élethű üvegszemeket helyeznek el a babákban. A testet textillel tömik ki, így az újszülöttek jellegzetes izomtónusa még tökéletesebben jelenik meg az alkotásokon.
Míg más országokban már nagy népszerűségnek örvendenek az élethű babák, hazánkban kevesen foglalkoznak a készítésükkel és ők is külföldi gyártók sablonjaiból, alapanyagaiból állítják össze a babákat, persze saját festéssel. Egy-egy baba változó idő alatt készül el, 1-4 hétig várhatunk a megrendelésünkre. A készítés közben folyamatosan kapcsolatban van a gyártó és a megrendelő, az egyes fázisokról kapott képek és pontosítások alapján valóban olyan lesz a végeredmény, amilyet elképzelt magának az élethű baba vásárlója.
 
 
 
 
 
 
 
 
A babák ára átlagosan 30-50 ezer forintnál kezdődik, az egyedi kívánságok persze sokat dobhatnak a végső számlán. A kérdés tehát jogos, hogy játéknak tekinthetőek-e az élethű babák, vagy a gyűjtők és a középkorú nők számára készítik-e őket inkább? Persze felejthetetlen ajándék lehet a gyerekeknek, akár nagyobb korukban is, ha a saját vonásaik néznek vissza egy babáról, örök emlékként a szülők számára is, nagyobb élményt nyújtva, mint egy fotó. Így, ha nem is rohanunk azonnal élethű, azaz reborn babát rendelni, rácsodálkozhatunk a fotókra, hogy „Milyen érdekes, pont olyanok, mintha igazi lenne, csak sokkal könnyebb a dolgunk vele!".
fotó: rebornbabies.org, rebornfamily.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celebgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr453331118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása