Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Utolsó kommentek

Alma és fája

Celebgyerek

Terhesség, babák, anyák és gyerekek, no és az apák celebekkel és nélkülük. Mert minden gyerek celebgyerek.

Címkék

18+ (1) affleck (1) alba (1) alyssa (1) alyssa milano (1) angelina (5) angelina jolie (3) aniston (1) anthony (1) apa (1) aquilera (1) b (1) baleset (1) beckham (3) bella (1) ben (1) ben affleck (1) bernadett (1) berry (1) beyonce (11) beyonce terhes (2) bloom (1) brad (2) brangelina (1) bruce willis (1) carla bruni (2) catherine zeta jones (1) celebapa (1) celebgyerek (2) celebhas (1) chistina (1) courtney (1) császármetszés (1) david beckham (1) divat (3) dobó kata (1) downey (1) dugger (1) dundika (2) élethű babák (1) ellen degeneres (1) eric dane (1) fogyókúra (1) forgatókönyv (1) garner (1) gáspár evelyn (1) gregor (1) gryllus dorka (1) guy ritchie (1) gwen stefani (1) gwyneth (1) gyerekkel (1) gyerekszínészek (1) gyermekágy (1) gyermekelhelyezés (1) h. (1) halle (1) harmadik gyerek (1) harper (3) harper seven (3) hátfájdalom (1) heather locklear (1) hobbit (1) ikrek (2) ilyen volt ilyen lett (1) intenzív (1) iskola (1) jamie oliver (2) janics natasa (1) jannifer aniston (1) jay z (1) jennifer (3) jennifer garner (2) jessica (1) jessica simpson (1) johnny depp (1) jolie (4) jr. (1) julia roberts (1) justin bieber (3) kate middleton (1) kerr (1) kismama (1) knox (1) lopez (1) love (1) maddox (1) madonna exe (1) marc (1) mariah carey (3) mel (1) mel b (1) milano (1) miranda (1) miranda kerr (1) mozi (1) nagymama (1) narancsbőr (1) natalie portman (2) orlando (1) orlando bloom (1) örökbefogadás (1) paltro (1) pamela anderson (1) pax (1) per (1) pink (1) pitt (3) portia de rossi (1) rebecca gayheart (1) repülés (1) robert (1) sandra bullock (1) sarah jessica parker (1) selena gomez (1) shiloh (2) spelling (2) spoiler (1) stílus (1) suri (5) swan (1) szorcsik (1) szuperanyu (1) tanács (1) terhes (4) terhesség (1) the (1) tori (2) tori spelling (2) twighlit (1) veszélyezetett terhes (1) vicc (1) victoria (2) victoria beckham (4) viktoria (1) villantás (1) vivienne (1) war (1) world (1) z (1) zahara (1) Címkefelhő

Minden gyerek celebgyerek!

2011.10.19. 15:23 winninger jolán

Császármetszés rendelésre

Címkék: császármetszés 18+

Szülés a másik úton

 Ami egyszer bemegy, az valahogyan ki is jön, ez az örök igazság pedig minden kismama életét beárnyékolja. A szülés ugyanis, hiába teremtünk köré pátoszt és misztériumot, bizony félelemmel tölti el a nőket és sokan bármit megadnának azért, hogy fájdalommentesen túl legyenek rajta. 

Sokan mások pedig meg is adják azt a „bármit”, nevezzük hát nevén a gyereket, hiszen a császármetszés egy valós alternatívája a terhesség befejezésének. De valóban létezik kérésre császár?

Hivatalosan sürgősségi császár?
Biztosat persze csak az érintettek tudnak, rengeteg sztár szül azonban napjainkban ily módon. Ha csak a leghíresebbeket említjük, Angelina Jolie, Christina Aguilera, Britney Spears, Claudia Schiffer és hosszan sorolhatnánk a neveket, akik végül császármetszéssel szültek, a nyilatkozataik mögött pedig ki tudja, hogy valós tények, megtörtént komplikációk vannak-e, vagy pedig a fájdalomtól való félelem miatt rendelték meg a császárt.
A magyar celebek császáros listája sem rövid, igaz, mindegyik anyuka egészségügyi problémára hivatkozva jutott a műtőasztalra, ezt pedig nem vagyunk hivatottak megkérdőjelezni. Hogy létezik a saját kérésre elvégzett császármetszés, pusztán feltételezés és nem hivatalos információk alapján beszélhetünk róla. Egy szülész orvos hivatalos véleménye nyilván az, hogy ilyen kérésnek nem tesznek eleget az orvosok, nem hivatalos véleménye pedig az, hogy bizony ára is van a megrendelhető császárnak. Csak éppen senki sem beszél róla.
A szülő nő persze kérheti a császármetszést, ehhez joga van, az orvos pedig szakmai szempontok szerint dönthet. A nő jogai napjainkban szinte azonosak a magzat jogaival. A császármetszés, mint lehetőség a fájdalommentes szülésre, tovább megy az EDA-val való szülés problematikáján. Sokan azzal érvelnek, hogy miért kell a XXI. században valaminek fájnia, aminek nem kell, hiszen testrészeket amputálnak fájdalommentesen. Azonban ez sem meggyőző érv, hiszen a szülés folyamatát még mindig nem ismerjük teljesen, a fájdalom pedig lépés lehet egy olyan láncban, ami az anyává válást, a gyerekkel való kapcsolatot is befolyásolhatja. Az indokolatlan császármetszés mellett szokták érvként említeni azt is, hogy az anyák súlyos lelki és testi traumával lehetnek „gazdagabbak” egy nehéz, problémás hüvelyi szülés után.
Ami jó a babának...
Hogy a szülésnek fájnia kell-e, nem tudni és kétségtelen, hogy a magzat is megszenvedi a világrajövetelét. Az azonban bizonyos, hogy a szülésre neki is szüksége van, a hirtelen megcsászározott babáknak nincs idejük felkészülni és alkalmazkodni a külvilághoz, ebből pedig egészségügyi problémái lehetnek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a nézőpontot sem, miszerint a császármetszéssel egy egészséges testen hajtanak végre műtétet, pusztán a fájdalomtól való félelem miatt.
Persze vannak celebek, akik nem kertelnek, nyíltan vállalják, hogy nem akarnak szenvedni, és nyilván vannak hétköznapi nők is, akik felkutatják annak a lehetőségét, hogyan hozhatják műtéti úton világra a gyereküket. Hollywoodi celebanyák közül Britney Spears például nem is készült természetes szülésre egyik terhességénél sem, első szülése előtt így nyilatkozott:
Ezek a celebek...
„ Van egy olyan érzésem, hogy császárom lesz. Nem tudom miért, de nagyon remélem. Anyám azt mondta, hogy a szülés a legkínzóbb dolog volt, amit csak átélt, tehát ha nem lesz császármetszésem, szeretnék epidurális érzéstelenítést.” Végül két császárral lett gazdagabb az énekesnő.
Nemcsak a fájdalomtól való félelem miatt terjedt el a sztárok körében a programozott császár, azok számára, akik a testükből élnek, létkérdés, hogy milyen nyomokat hagy rajtuk egy-egy gyerek kihordása. Így, hogy minél kevésbé torzuljanak, az utolsó néhány terhességi hetet egy huszárvágással, azaz császármetszéssel kiiktatják, megúszva ezzel a legnagyobb súlygyarapodást. Victoria Beckham négy gyereket szült császárral, mindegyiket néhány héttel korábban. Szegény gyerekek, mondhatnánk, és igen. De ez egy ilyen világ, ebbe születnek bele.
Christina Aguilera mindkét fia császárral született, az énekesnő beszámolója szerint, nem akart semmiféle meglepetést. Rengeteg rémtörténetet hallott a hüvelyi szülésekről, így nem akart semmiféle bonyodalmat. Állítása szerint a legnehezebb az volt, hogy eldöntse, mikor legyen a gyerekek szülinapja.
A császárral szülő celebek listája hosszú, legutóbb Pink szülte meg lányát így, akad azonban néhány bátor úttörő, aki bevállalja a természetes szülést. Orlando Bloom asszonya, Miranda Kerr például rajongva mesélt a szüléséről, akár csak Jessica Alba, vagy Gisele Bündchen.
Persze nálunk is van császárral szült celeb bőven, például Rubint Réka, vagy Sarka Kata is így szült három, illetve két gyereket.
Növekvő számok. Mit hoz a jövő?
Míg néhány évtizede mindössze 5 százalék körül volt a császármetszések száma az összes szüléshez viszonyítva, mára átlagosan 30 százalékra emelkedett ez a szám, aminek persze sok magyarázata van.  Nemcsak kényelmi szempontok miatt több a császár napjainkban, a nők magas életkorban való gyerekvállalása is közrejátszik, valamint az is, hogy olyan nők is bevállalhatják a terhességet, akik korábban nem meglévő betegségük mellett, az orvostudomány fejlődésének köszönhetően. Szakértők szerint a 30 százalékos császármetszés aránya tovább nőhet, amiben az is közrejátszik, hogy az orvosok sokszor biztonságból végzik el ezt a „rutin műtétet”. Nem véletlenül félnek, az orvosi műhibaperek jelentős százaléka terhességgel, szüléssel kapcsolatos.
Létezik-e rendelésre császármetszés? Biztosat nem tudunk, s bár megérteni lehet, miért akarnak a nők császárral szülni, elfogadnunk nem kell. Még akkor sem, ha a jövőben egyszer majd minden gyerek szikével születik, hasfalon keresztül.

fotó: babycenter.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://celebgyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr353314974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása